Μαρινάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στο NATO – Δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις ΗΠΑ και την ατζέντα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Συμμαχίας, με φόντο τις καταστροφικές ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Μαρινάκης ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι ούτε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες διμερείς συναντήσεις εκτός προγράμματος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στο NATO, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να θυμηθούμε πως μπήκε στο ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία, αλλά «και την υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι διεθνείς συμβάσεις «και αυτό δεν βλέπουμε να συμβαίνει από την άλλη πλευρά». Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα το θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα αναφερθεί στη συμφωνία που δεν τηρείται και ιδίως το erga omnes στην ονομασία της χώρας, παραπέμποντας στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας. «Αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής είναι η παρουσία των Βορειομακεδόνων στο NATO. Αλλά δεν σέβονται ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Eurokinissi