Μαρινάκης: Η Ελλάδα αμυντικά και διπλωματικά είναι πιο ισχυρή από ποτέ

Στην υπογραφή της LoA για τα F-35 από την Πολεμική Αεροπορία και την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η υπογραφή της LoA είναι «άλλη μια από τις πολλές απαντήσεις που δίνει με πράξεις ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε αυτούς οι οποίοι «ανησυχούν» και κάνουν αντιπολίτευση ακόμα και στη χώρα, ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές που είναι η ενότητα και η ομοψυχία στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα αμυντικά και διπλωματικά είναι πιο ισχυρή από ποτέ. «Το αντιλαμβάνεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Έχει γίνει αντιληπτό και εκτός Ελλάδος όσο και αν στεναχωρεί κάποιους λίγους εντός συνόρων», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ότι το τουρκολιβικό μνηνόνιο είναι σύμφωνο με το νόμο και προκαλεί προβλήματα σε άλλες χώρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν αλλάζει η ελληνική θέση η οποία έχει εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα, ούτε η πολιτική που ακολουθούμε και δεν βάζουμε υπό διαπραγμάτευση ακόμα και ερευνητικά ζητήματα. Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι το ιταλικό πλοίο ανοικτά της Κάσου ολοκλήρωσε πλήρως την αποστολή του και λειτούργησαν οι διπλωματικοί δίαυλοι.

«Γιατί κάποιοι ψάχνουν αφορμές για να δημιουργήσουν θέματα και να μειώσουν τη διπλωματική, την αμυντική ικανότητα της χώρας; Το να δημιουργείς αφορμές μέσω ψεμάτων είναι επιβλαβές για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση», υπογράμμισε ενώ είπε ότι έγιναν όλες οι διπλωματικές ενέργειες που προβλέπει το πρωτόκολλο για να θωρακιστούν τα ελληνικά συμφέροντα. «Η έκβαση δεν ζημίωσε τη χώρα, ούτε ανέστειλε τη σημαντική ερευνητική αποστολή η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού που αναμένουμε με βάση μια συνέντευξη που έδωσε προ ημερών, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι αναμένουμε σχεδιασμό για το ζήτημα. «Δεν ξέρω αν αυτό παρερμηνεύτηκε. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο που αναμένουμε. Επιμένουμε ότι η διατήρηση του σημερινού status quo δεν αποτελεί λύση. Είμαστε προσηλωμένοι στη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σχέδιο που να έχει συνταχθεί ή να είναι υπό δημιουργία στην πρώτη ή την τελική του μορφή, δεν έχουμε ενημέρωση ότι περιμένουμε», συμπλήρωσε.