Κυριάκος Μητσοτάκης: στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους.

«Ο,τιδήποτε λιγότερο», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

H Ουγγαρία κατά της 2ης θητείας της φον ντερ Λάιεν

Η Ουγγαρία τάσσεται κατά μιας δεύτερης θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν διότι, κατά την Βουδαπέστη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευθύνεται για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ουγγαρία είναι ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις, όμως όπως επισήμανε η «Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν πολιτική, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν» γεωπολιτική και η Βουδαπέστη είναι υπέρ μίας Επιτροπής που κρατά τον κανονικό της ρόλο. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και του Renew είναι αντίθετη στην απόφαση των Ευρωπαίων ψηφοφόρων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters