OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρίσιμες αποφάσεις λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

13/07/2020 - 08:25
ΚΥΣΕΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων. Ίσως και σήμερα να ληφθούν αποφάσεις. Σύσκεψη στο Μαξίμου με επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες έχει θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση ενώ σήμερα ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της που έχουν ζητηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής θα έχει επί τούτου και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ αναμένεται να έχει περαστεί το σύνολο ή, έστω, το μεγαλύτερο μέρος των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ανεξαρτήτως αυτών των αποτελεσμάτων πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και υγιεινής και όχι από τα «εισαγόμενα» κρούσματα, παρά το γεγονός ότι αντικειμενικά φαίνεται να υπήρξε πρόβλημα με τις βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα με τη Σερβία.

Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους, ενώ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα περνούν από τον Προμαχώνα μόνον όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ έως και 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα κι αυτό είναι αρνητικό. Επίσης, το Passenger Locator Form θα συμπληρώνεται έως και 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα αντί 48 ωρών.

Πανηγύρια

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα πανηγύρια και γενικότερα τα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ ειλημμένη απόφαση είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας στην εστίαση, τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς ή όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια άφησε σε συνέντευξή του στο Open ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, καθώς, όπως τόνισε, είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας σε αυτά.

Σε ακραίες περιπτώσεις, στο τραπέζι εξακολουθούν να βρίσκονται ασφαλώς ακόμη και τα τοπικά lockdown, ενώ σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, από την Τετάρτη «ανοίγουν» και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: newsit

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΑΞΙΜΟΥΜΕΤΡΑΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

14/12/2025 - 07:50
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

13/12/2025 - 07:32
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με κατά τόπους νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

12/12/2025 - 04:33

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert