Κασσελάκης: Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί ο «εξ απορρήτων» του Ευάγγελος Αποστολάκης, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του, καθώς όπως ο ίδιος έχει πει σε βίντεο με το οποίο «αυτοσυστήθηκε» και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την ηλικία των 14 ετών έλειπε στο εξωτερικό – στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – και ουδέποτε είχε έρθει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει.

Δεδομένου ότι δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του παραμένουν πλήρως ενεργές.

Ωστόσο, όντας άνω των 35 ετών, μπορεί να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε πως από τη στιγμή που ξαναήρθε Ελλάδα, πρέπει μέσα σε 6 μήνες να παρουσιαστεί. Αυτό προβλέπεται από τον νόμο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε μια τρίμηνη παράταση, και έχει στη διάθεσή του ακόμη 6 μήνες λόγω του ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής (στο Επικρατείας).

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα ανακοινώσει την απόφασή του, όπως είπε ο κ. Αποστολάκης. Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει πως θέλει την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Πηγή: Με πληροφορίες από Newsit.gr