OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΦΠΑ: Τα μέτρα «εκπλήξεις» και οι εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

01/09/2019 - 14:30
ΦΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter

«Εκπλήξεις»φαίνεται πως θα κρύβει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει τόσο εκπτώσεις στον ΦΠΑ όσε και διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες που θα προβούν σε ενεργειακή, αισθητική η λειτουργική αναβάθμιση του ακινήτου τους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», στο υπουργείο οι διατάξεις γράφονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις καθώς στο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στην Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τον Οκτώβριο θα περιλαμβάνεται και η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Τα μέτρα «εκπλήξεις»

Μέχρι τότε λοιπόν, στα «κλειδωμένα» μέτρα άμεσης εφαρμογής προβλέπεται:

–Έκπτωση φόρου ίση με το 40-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων. Πρακτικά, εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου προχωρήσει σε εργασίες θερμομόνωσης ή γενικότερης επισκευής του ακινήτου του με το συνολικό κόστος στα 10.000 ευρώ, θα έχει έκπτωση φόρου 4.000 ευρώ.

Η έκπτωση αυτή θα συμψηφίζεται με δικές του υποχρεώσεις προς την εφορία είτε αφορούν φόρο εισοδήματος είτε ΕΝΦΙΑ. Με αυτήν την κίνηση το υπ. Οικονομικών υπολογίζει πως τα έσοδα από την είσπραξη ΦΠΑ θα αυξηθούν δραστικά μιας και όλοι θα απαιτούν την έκπτωση απόδειξης.

Σε αυτόν τον κλάδο σήμερα η έκδοση αποδείξεων είναι ισχνή. Επίσης ελπίζει ότι το Δημόσιο θα κερδίσει έσοδα μιας και θα αυξήσει την δυνατότητα είσπραξης βεβαιωμένων φόρων, καθώς το φορολογικό όφελος θα συμψηφίζεται με μελλοντικές υποχρεώσεις.

-Αναστολή του ΦΠΑ έως και το 2022 κατά τις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων. Σήμερα επιβάλλεται σε κάθε μεταβίβαση νεόδμητου ακινήτου ΦΠΑ με συντελεστή 24% με εξαίρεση την πρώτη κατοικία.

-Αναστολή φόρου υπεραξίας σε ορίζοντα τριετίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων.Για τρία χρόνια θα ορίζει το νομοσχέδιο, ο φόρος υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων δεν πρόκειται να επιβληθεί (πρακτικά την περίοδο 2020-2022) και τον τρίτο χρόνο (το 2022) το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Τα δικαιολογητικά

Παράλληλα προωθείται η μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από τις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στην κυβέρνηση ζητώντας τον δραστικό περιορισμό των δικαιολογητικών που φτάνουν σήμερα τα 23, συχνά με σημαντικό οικονομικό κόστος και με χρόνο συγκέντρωσης τριών έως και έξι μηνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσες κινήσεις στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΑΚΙΝΗΤΑΕΚΠΤΩΣΗΦΟΡΟΛΟΓΙΑΦΟΡΟΣΦΠΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

14/12/2025 - 07:50
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

13/12/2025 - 07:32
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με κατά τόπους νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

12/12/2025 - 04:33

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert