Φωτιά: Συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες κατάσβεσης των ελικοπτέρων του στρατού στα Δερβενοχώρια [vid]

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και πλέον είναι εκτός ελέγχου, καίγοντας σπίτια στη περιοχή της Νέας Ζωής στη Μάνδρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή, έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες και κάνουν τιτάνιες προσπάθειες κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα.

Όπως φαίνεται παρακάτω στα βίντεο, τα ελικόπτερα του στρατού επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς, που έχουν μετατρέψει τη δασική έκταση στα Δερβενοχώρια σε «πύρινη κόλαση».

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και εικόνες από ελικόπτερα τύπου Chinook κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιών στο Λουτράκι, αλλά και από μέσα του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, που δημιουργεί μέσα στη νύχτα αντιπυρικές ζώνες, ώστε να περιορισθεί το μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά στη Νέα Ζωή Μάνδρας είναι εκτός ελέγχου, καθώς έχει μπει μέσα στα σπίτια. Η αστυνομία εκκένωσε το μοναστήρι Ναός Ευαγγελιστρίας, στην περιοχή Βιλιαρή . Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε χθες στα Δερβενοχώρια και εξελίχθηκε όλο το βράδυ με γρήγορους ρυθμούς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι η φωτιά στα Δερεβοχώρια έχει μεγάλη δυναμική και κινείται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα.