Φωτιά στην Πάτρα: Σε εγκαταστάσεις του Στρατού Ξηράς φιλοξενούνται όσοι εκκενώθηκαν από το ευγηρείο και το παιδαγωγικό κέντρο

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του Στρατού Ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί, μετά την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Πάτρας.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» με διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέρι, το «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος.

Η πυροσβεστική, αυτήν την ώρα επιχειρεί με 65 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 18 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Στις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ όσο και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit / Φωτογραφίες EUROKINISSI