Φωτιά στην Κερατέα: Τι δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή- Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Λαύριο

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα Αττικής με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις. Οι φλόγες είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Πλάκα στην Κερατέα δίπλα σε σπίτια και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή με τους ανέμους να είναι ισχυροί. Για αυτό τον λόγο το 112 έστειλε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν προς Λαύριο μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου.

Οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται και από 56 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 26 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν αρχικά 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Εξαιτίας της φωτιάς πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία: στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου και Λεωφόρο Πλάκας  από την πλευρά Τογάνι και στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου  και Λεωφόρο Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από: Newsit