Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Λουτράκι και Βοιωτία – Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Συνεχής είναι η μάχη με τα πύρινα μέτωπα που έχουν εκδηλωθεί σήμερα σε όλη τη χώρα καθώς όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός «ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην τιτάνια μάχη με τις φωτιές έχουν ριχτεί συνολικά 429 πυροσβέστες, 14 πεζοπόρα, 138 οχήματα, 25 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα, στη Σαρωνίδα, όπου η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ στις 21:00 σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Η φωτιά που ξέσπασε από το πρωί, εξαπλώθηκε σε πολλά σημεία στις γύρω περιοχές.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι με αρκετά σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από τη φωτιά στο Λουτράκι 9 σπίτια είναι καμένα επίσημα ενώ 28 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους. Πληροφορίες από loutraki365 αναφέρουν ότι συνολικά έχουν καεί 30 σπίτια στον οικισμό Ειρήνη και δύο κατοικίες στην Καλλιθέα ενώ εκτεταμένες καταστροφές έχουν σημειωθεί και στο Άνω Καρμπουνάρι.

Λουτράκι

Σε άμεση ετοιμότητα έχουν τεθεί πλωτά του λιμενικού σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών εφόσον απαιτηθεί, στην περιοχή του Κουβαρά και στο Λουτράκι.

Στη δασική πυρκαγιά που εξελίσσεται στον ορεινό όγκο των Δερβενοχωρίων , όπως σημείωσε, ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Στις 18:20 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.


Η μάχη θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επικείμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς όπως σημείωσε, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν στο αιγαίο μέχρι τα 7 μποφόρ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit / Φωτογραφίες Reuters, Intime News