Φάκελος με αίματα εντοπίστηκε και στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

Ένας φάκελος με αίματα εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας, στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή της Φιλοθέης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φύλακας της πρεσβείας μόλις εντόπισε τον φάκελο, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Τον φάκελο παρέλαβε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που διαπίστωσε ότι, εκτός από τα αίματα, υπήρχαν μέσα και μάτια ζώων. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες πλήθος ματωμένων φακέλων εστάλησαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας σε όλη την Ευρώπη. Οι φάκελοι περιείχαν μάτια ζώων και ήταν ποτισμένοι με κόκκινο υγρό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Όλεγκ Νικολένγκο, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για τη νέα ματωμένη επιστολή, όπου σημείωνε πως η πρεσβεία στην Αθήνα έλαβε το συγκεκριμένο πακέτο το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως η διεύθυνση του αποστολέα είναι ίδια με αυτή των υπόλοιπων φακέλων που είχαν σταλεί τις προηγούμενες μέρες σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία. Πρόκειται για το Εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Σίντελφινγκεν.

Ο Νικολέγκο σημείωσε πως η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες, ενώ επεσήμανε πως και οι γερμανικές αρχές πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Τέλος, σημείωσε πως συνολικά οι Ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία έχουν δεχτεί ήδη 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για νάρκες, 1 βανδαλισμό, 1 γραπτή απειλή και 28 ματωμένα πακέτα.

Με πληροφορίες από: Newsit / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News