Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Νέο Κουβαρά – Εκκενώνονται προληπτικά Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος

Πρώτη ενημέρωση: 15.22

Δεύτερη ενημέρωση: 15.41

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν λίγο σε όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο καλώντας τους να απομακρυνθούν προληπτικά από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού ανακοίνωσε ότι σε μερικούς οικισμούς έχουν αρχίσει να καίγονται σπίτια και ο καπνός είναι τόσο πυκνός που περιορίζει πολύ την ορατότητα.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και επιχειρούν πολλά μέσα της πυροσβεστικής, παρ’όλα αυτά οι άνεμοι είναι δυνατοί και δυσκολεύουν το έργο τους.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Παράλληλα, έχουν ξεσπάσει άλλες δύο επικίνδυνες πυρκαγιές, στο Λουτράκι και στη Βοιωτία, όπου εκκενώνται οικισμοί.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων. Επίσης, στο χωριό Καπαρέλι στην Βοιωτία ξέσπασε φωτιά στην είσοδο του χωριού.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και σπρώχνουν τις φλόγες στο περιαστικό δάσος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να κινδυνεύουν σπίτια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News