OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για τους βασικούς δήμους και περιφέρειες

08/10/2023 - 20:32
εκλογές
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έκλεισαν στις 7 σήμερα το απόγευμα και η αγωνία των υποψηφίων είναι έκδηλη καθώς αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην περιφέρεια Αττικής, ο Κώστας Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων και ο Γιάννης Μώραλης στο δήμο Πειραιώς.

Μέχρι και τις 17.30 το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφτανε το 44,6% όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.984 εκλογικών τμημάτων και με αναγωγή επί του συνόλου των 22.722 τμημάτων έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 4.360.000 ψηφοφόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος εκλέγεται ο/η επικεφαλής του συνδυασμού που αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, εφόσον έχει συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 43% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε διαφορετική περίπτωση, διεξάγεται επαναληπτική ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή (15 Οκτωβρίου 2023) μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμούς.

Για την εκλογή Περιφερειακών ή Δημοτικών Συμβούλων, το απαραίτητο ποσοστό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον αριθμό των μελών του Συμβουλίου και τις επιδόσεις των άλλων συνδυασμών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Τα πρώτα Exit Polls 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Exit Polls, στον δήμο Βόλου, που χτυπήθηκε πρόσφατα από την κακοκαιρία Daniel, φαίνεται να εξασφαλίζει με μεγάλο ποσοστό την επανεκλογή του ο Αχιλλές Μπέος.

Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός δίνει «μάχη» για μια ακόμη θητεία, απέναντι στην Ελευθερία Τζανακούλη και τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τον Δήμο Αθηναίων δείχνουν προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ στον Δήμο Πειραιά δίνουν «άνετη» νίκη του Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Exit Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι, θα χρειαστεί οι Θεσσαλονικείς να πάνε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή.

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.

Η πρώτη εικόνα για την Περιφέρεια Αττικής δείχνει πρωτιά για τον πρώην ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά, με δεύτερο τον Γιάννη Πρωτούλη.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες EUROKINISSI

Tags: EXIT POLLΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023ΕΚΛΟΓΕΣ 2023ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

16/12/2025 - 04:33
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

15/12/2025 - 06:09
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

14/12/2025 - 07:50

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert