Δένδιας: Τι είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Κατά τη συνομιλία τους, συζήτησαν για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, με προηγούμενη ανάρτηση, το υπουργείο Εξωτερικών συνεχάρη τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα (Olta Xhacka), με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων της. Επιπροσθέτως, εξέφρασε την προσδοκία της ελληνικής πλευράς η Ελλάδα και η Αλβανία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλβανός Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό αρκετές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της χώρας του, λόγω του ελληνικού Προεδρικού Διατάγματος  για την επέκταση των χωρικών υδάτων από την Αθήνα και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και τόνισε πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Δημοσίευσε, επίσης, έγγραφα από το 1990 όπου αποδεικνύεται ότι η Αλβανία καθόρισε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και αυτό ισχύει σήμερα στο μητρώο του ΟΗΕ.

«Το δικαίωμα των 12 μιλίων ασκείται όπου είναι δυνατόν και όχι όπου δεν είναι δυνατόν, όπως συμβαίνει στην περιοχή μεταξύ μας όπου η διαχωριστική γραμμή θα αποφασιστεί από το δικαστήριο! Η Ελλάδα το έχει ασκήσει πρόσφατα, όπως η Αλβανία το έχει ασκήσει από το 1990!» είχε απαντήσει ο Ράμα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου