OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Σε κίνδυνο η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες

21/08/2019 - 12:21
ΔΕΗ
Share on FacebookShare on Twitter

Στο τραπέζι μπαίνει και η πιθανότητα κατάργησης της έκπτωσης 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στόχος μίας τέτοιας ενδεχόμενης κίνησης είναι να βρεθούν έσοδα που θα στηρίξουν την επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας έχει τονίζει ότι χρειάζονται 750 εκατ. ευρώ ετησίως για να επιβιώσει η επιχείρηση.

Τι σχεδιάζει η ΔΕΗ

Στα σχέδια της ΔΕΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να υπάρξουν αλλαγές στα κλιμάκια κατανάλωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που τα συνοδεύουν, ενώ αρκετά πιθανή πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Ήδη και καιρό τρέχουν διάφορα μοντέλα που θα στηρίξουν την ΔΕΗ και εναπόκειται στην νέα ηγεσία της ΔΕΗ, που αναλαμβάνει αύριο, και στο υπουργείο να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Ένα από τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι η κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς πελάτες, που πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο μειώθηκε από το 15% στο 10%, η έκπτωση συνέπειας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θεωρούν ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

Tα άλλα μέτρα που θα ληφθούν

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μειώσεων σε άλλες χρεώσεις, τα οποία θα εξουδετερώνουν τις όποιες επιβαρύνσεις, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό που λαμβάνει στα χέρια του ο καταναλωτής να είναι μηδενικό, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Τη σφραγίδα του στην περίπλοκη άσκηση της ενίσχυσης των ταμειακών εσόδων της ΔΕΗ, με παράλληλη μείωση άλλων χρεώσεων, πρόκειται να δώσει ο νέος μάνατζερ της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, του οποίου τον διορισμό εγκρίνει και επίσημα αύριο η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ. Σε αυτήν ο Γ. Στάσσης πιθανώς να αποσαφηνίσει κάποια από τα ανοικτά ακόμη θέματα για τα μοντέλα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Πάντως οι αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και ο ορκωτός λογιστής εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις 6μηνου που είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΔΕΗΕΚΠΤΩΣΕΙΣΜΕΤΡΑΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

13/12/2025 - 07:32
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με κατά τόπους νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

12/12/2025 - 04:33
Πιερρακάκης - Eurogroup
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

11/12/2025 - 18:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1822 η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλές Μπιαλιάτσκ

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε το Νο 2 της Χαμάς στη Γάζα – Βίντεο ντοκουμέντο

Συρία: Αμερικανικό και συριακό στρατιωτικό κομβόι δέχθηκε επίθεση

Δραματικοί τόνοι από τον Μερτς: «Παρήλθε η εποχή της Pax Americana – Αν πέσει η Ουκρανί, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα μπει η ΕΕ»

Ζαπορίζια: Χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έμεινε προσωρινά ο πυρηνικός σταθμός

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα γιορτάσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

Γιώργος Καπουτζίδης: H αναφορά στην Έλενα Παπαρίζου και η άφιξη του Κωστή Μαραβέγια στο «Τhe Voice»

Disney: «Φωτιά» στα social media με το φιλοπαλαιστινιακό καρπουζάκι σε διαφήμιση για τα Χριστούγεννα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν «φυτευτά» άτομα, δε σημαίνει ότι είναι ανίκανοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert