«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης

Με τέσσερα άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου «σάρωσε» και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό Φουρλάνι.

Οι δύο αθλητές είχαν ίδιο καλύτερο άλμα, στα 8,22 μέτρα, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια και κατέκτησε μία ακόμη κορυφή, υπερασπιζόμενος το χρυσό του μετάλλιο από το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Τεντόγλου έγινε μάλιστα στα 26 του χρόνια, μόλις ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία με δύο συνεχόμενες πρώτες θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

Έχοντας «σφραγίσει» το χρυσό μετάλλιο, Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,19 στο τελευταίο του άλμα και ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Τα συγχαρητήρια του Νίκου Δένδια

Με αναρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο X, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για τη νέα «χρυσή» επιτυχία του στον σημερινό τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

«Συγχαρητήρια στον αθλητή και Σημαιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος πέτυχε μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα στο άλμα εις μήκος, με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης≥, έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

Φωτογραφία eurokinissi