Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας – Τουρνάς ή Κωσταράκος στη θέση του υφυπουργού;

Είναι οριστικό: όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανακοινωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, επικρατέστερος για υπουργός φέρεται ο πρώην Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ενδιαφέρον έχει όμως και το ποιος θα οριστεί υφυπουργός.

Με δεδομένο πως σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση έχει καταλήξει ο υφυπουργός να είναι «επιχειρησιακός», το φώτα πέφτουν κυρίως σε δύο υποψηφίους: τον Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον πρώην ΑΓΕΑ, πτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά.

Ο κ. Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γ.Ε.Α. από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015. Με σπουδές και στις Η.Π.Α., υπήρξε και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την περίοδο 2011 – 2012.

Ο κ. Κωσταράκος έχει διατελέσει Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων υπό διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες όλων των κυβερνητικών κομμάτων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ την περίοδο 2015-2018.