Athens Flying Week 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την φαντασμαγορική αεροπορική επίδειξη στην αεροπορική βάση Τανάγρας

Για ακόμα μια χρονιά, η 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Τανάγρας θα φιλοξενήσει την Athens Flying Week 2024, την μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της ανατολικής Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο να «απογειώσει» τους θεατές σε ένα φαντασμαγορικό σόου.

Στην Athens Flying Week 2024 θα συμμετέχουν περισσότερα από 50 αεροσκάφη από το εξωτερικό καθώς επίσης τέσσερα ακροβατικά σμήνη, οι Saudi Hawks, τα «Γεράκια» της Σαουδικής Αραβίας με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65, οι «Αετοί» της ισπανικής Αεροπορίας, οι Patrulla Aguila, τα ελβετικά PC-7 με εννιά αεροσκάφη στον αέρα αλλά και οι Πολωνοί Orlik.

Προφανώς, ηχηρό «παρών» θα δώσουν ελληνικά αεροσκάφη και το κοινό μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, T-6 και το θρυλικό SpitfireMJ-755 καθώς και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ικανοτήτων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ. Στο χώρο, θα υπάρχει και στατική έκθεση, όπου, μεταξύ άλλων, το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό Antonov-30 της ρουμανικής Αεροπορίας.

 

Όπως κάθε χρόνο, στην επίδειξη θα βρίσκεται και η RC Kavala Acro Team, με μια εκπληκτική επίδειξη αερομοντελισμού, οι Hellenic Skydivers που θα ανοίξουν και φέτος την Athens Flying Week 2024 με άλμα ελευθέρας και φυσικά, η Ανεμολέσχη Αθηνών. Η Athens Flying Week, όπως κάθε χρόνο, προσφέρει δωρεάν είσοδο και απεριόριστη θέα μπροστά από τον χώρο VIP στους κατόχους κάρτας ΑμεΑ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Athens Flying Week 2024:

Στο Athens Flying Week 2024 που θα γίνει στην αεροπορική βάση Τανάγρας μπορείτε να έρθετε με 3 τρόπους.

Ο πρώτος είναι με τρένο από τη στάση Οινόη και περίπου 30 λεπτά περπάτημα μέχρι την είσοδο του event. Ο δεύτερος είναι με πούλμαν με δρομολόγια από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και επιστροφή, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι ύστερα από την αγορά του εισιτηρίου σας (στο συγκεκριμένο σύνδεσμο εδώ) να επικοινωνήσετε με την ομάδα της Athens Flying Week στο email transportation@athensflyingweek.gr για να δηλώσετε την ώρα άφιξης και αναχώρησης ώστε να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο πούλμαν. Ο τρίτος είναι οδικώς, λαμβάνοντας υπόψη τον παρακάτω χάρτη:

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του αεροπορικού σόου, το οποίο αδιαμφισβήτητα θα καθηλώσει το κοινό με τις εκπληκτικές και ριψοκίνδυνες επιδείξεις των ειδικά εκπαιδευμένων πληρωμάτων και πιλότων.

Φωτογραφίες Eurokinissi