Athens Flying Week 2023: Εντυπωσιακοί ελιγμοί και ακροβατικά την πρώτη μέρα της αεροπορικής επίδειξης [pics]

Ένα πραγματικό υπερθέαμα στον αέρα που κόβει την ανάσα είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι πήγαν σήμερα στην Τανάγρα στην πρώτη μέρα του εντυπωσιακού Athens Flying Week 2023.

Το Athens Flying Week 2023, που διεξάγεται για 11η χρονιά, ξεκίνησε σήμερα στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου θα συνεχιστεί και αύριο.

Στο Athens Flying Week 2023 μετέχουν δεξιοτέχνες πιλότοι αεροπλάνων και ελικοπτέρων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που με τους απίστευτους και φυσικά πολύ επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποίησαν σήμερα στον αέρα, έκαναν το κοινό να παρακολουθεί εκστασιασμένο και μαγεμένο την επίδειξη.

Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που μετείχαν στην σημερινή πρώτη μέρα του Athens Flying Week 2023 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, έκαναν απίστευτα πράγματα στους αιθέρες.

Πραγματοποίησαν επικίνδυνες πτήσεις σε χαμηλό ύψος, έκαναν απίστευτους σχηματισμούς και ελιγμούς στον αέρα, ενώ πέταξαν ακόμα και ανάποδα.

Η σημαντικότερη συμμετοχή στη φετινή επίδειξη, ήταν το εντυπωσιακό αμερικανικό μαχητικό F-35. Η κυβερνήτης του Κριστίν «Μπίο» Γουλφ (Christine «Beo» Wolfe σ.σ. λογοπαίγνιο για να θυμίζει τον Beowolf της αγγλοσαξωνικής παράδοσης) έδωσε ένα εκπληκτικό δείγμα της άψογης συμπεριφοράς του αεροσκάφους, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ίσως αποτελέσει σε σύντομο μέλλον απόκτημα και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πτητικές του δυνατότητες άφησαν άφωνους τους παρευρισκόμενους, που με ενθουσιασμό και δέος παρακολούθησαν την άψογη επίδειξη της αμερικανίδας πιλότου.

Εξίσου καταπληκτική ήταν και η επίδειξη της γαλλικής ομάδας των Rafale, των οποίων οι δυνατότητες, η κομψότητα στους ελιγμούς και η απαράμιλλη ταχύτητά τους, απέδειξαν γιατί η επιλογή του συγκεκριμένου αεροσκάφους από την Πολεμική Αεροπορία, προσέθεσε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους αιθέρες και στην άμυνα της χώρας.

Τις μεγάλες δυνατότητες των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία των πιλότων της, απέδειξε και η ομάδα επίδειξης «Ζευς», που με ισάξιο τρόπο με τα ξένα πληρώματα, εκτέλεσε ακριβείς κι επικίνδυνους ελιγμούς, σκορπώντας ενθουσιασμό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: