«Ασπίδα» Μητσοτάκη στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Πρώτη ενημέρωση 13.06

Δεύτερη ενημέρωση 15.20

Την στήριξη στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί ΕΥΠ και παρακολουθήσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «σήριαλ αθλιότητας» σχετικά με τα διαδοχικά δημοσιεύματα σε κυριακάτικη εφημερίδα περί παρακολουθήσεων, χωρίς – όπως είπε ο πρωθυπουργός – να παρουσιάζεται η παραμικρή απόδειξη.

«Όλες οι χώρες αμύνονται στο διεθνή πληθωρισμό. Κάποιοι στην Ελλάδα κατασκευάζουν το δικό τους πληθωρισμό από αλλεπάλληλες λίστες παρακολουθήσεων. Αυτό το εβδομαδιαίο σίριαλ της αθλιότητας χωρίς ποτέ να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που κατηγορείται, όχι αυτός που κατηγορεί. Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις… Ένα εβδομαδιαίο σήριαλ αθλιότητας που περιλαμβάνει πολιτικούς, συζύγους, ηθοποιούς τηλεπερσόνες. Απ’ όλους έχει ο μπαξές και δεν δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κι αμέσως μετά πρόσθεσε πως αυτός ο κατήφορος έφτασε στο απώτατο σημείο, εμπλέκοντας τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο (σσ την περασμένη Κυριακή υπήρχε δημοσίευμα περί παρακολούθησης των επικοινωνιών του).

«Τελευταία εμπλέκετε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου, το τελευταίο σκαλί της αθλιότητας. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το πατριωτικό καθήκον. Δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέμα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος μας, προφανώς και όχι» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας εκ νέου στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι δυνατόν να το υπονοείτε κάτι τέτοιο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι να μάθω; Πότε θα αυξηθούν οι συντάξεις; Πότε θα δοθούν τα επιδόματα; είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχουν δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.