Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Χίο – Δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί ελαφρά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Χίο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν αγώνα για να την θέσουν υπό έλεγχο και να μην περάσει σε δεντρόφυτη περιοχή.

Η φωτιά απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου στη βορειοδυτική και κεντρική Χίο και το πύρινο μέτωπο καίει στην περιοχή της Σιδηρούντας, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί από τη μάχη με τις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε είπε ότι η κατάσταση στην πυρκαγιά της Χίου παραμένει δύσκολη.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες», υπογράμμισε.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του politischios οφείλεται σε εμπρησμό και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

ΜΕ πληροφορίες από: newsit.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters