Αλέξης Τσίπρας: «Όχι» στη Συμφωνία με Γαλλία – Δεν συναινούμε στο λάθος – Ψωνίζετε φρεγάτες σαν γραβάτες

“Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε”, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν αλλάξει.

“Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι είναι χρήματα της οικογένειάς του. Πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να είναι γραβάτες” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. “Έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό που άλλα λέει κι άλλα κάνει. Που μας λέει ψέματα”, συνέχισε την επίθεση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μόνο που συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ήταν το ότι “θα κριθούμε από τους πολίτες”. “Η ιστορία θα μας κρίνει και έχει ήδη κρίνει ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε. Ποιες ήταν οι εμμονές που διόγκωσαν χρέος και ελλείμματα. Ποιοι ήταν αυτοί που επικαλούνται τον εθνικό κίνδυνο και ποιοι αυτοί που στην πράξη προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του “μας εγκάλεσε για ανευθυνότητα και σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Ποιος μιλάει για μικροκομματικές παρωπίδες; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο όταν λύσαμε το ονοματολογικό και βρήκαμε λύση ειρήνης με τους γείτονές μας; Αυτός παρά την πλήρη μεταστροφή του στην “προδοτική συμφωνία” που έλεγε ότι ανταλλάξαμε με συντάξεις. Αυτός που 2 χρόνια αρνείται να φέρει 3 μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και για την επιτήρηση του εναέριου χώρου από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Μιλάτε εσείς για εθνική ευθύνη; Πάει πολύ αυτό το εμπόριο κίβδηλου πατριωτισμού”, είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι “δεν θα υπονοήσω για τους πολιτικούς μου αντιπάλους έλλειμμα πατριωτισμού”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η συμφωνία με τη Γαλλία είναι κακή και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρουσιάζει ένα δόγμα που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής.