«Σήριαλ» κάνουν τη ζωή του βομβιστή στο Ταξίμ οι τούρκοι

Άρχισαν ν’ αποκαλύπτονται λεπτομέρειες της ζωής του βομβιστή της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε κατά ομάδας αστυνομικών στην περιοχή της Πλατείας Ταξίμ στη Κωνσταντινούπολη, VEDAT ACAR, ο οποίος έφερε το κωδικό όνομα «DERVIS SINO».
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας , ο ACAR, ο οποίος εντάχθηκε στο «ΡΚΚ» το 2004, δεν έλαβε επαρκή στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατόπεδα της οργάνωσης, εξαιτίας μιας δερματικής νόσου από την οποία έπασχε. Για τον λόγο αυτό, του είχαν ανατεθεί δευτερεύοντα καθήκοντα εξυπηρέτησης των υπόλοιπων μελών και των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

Μετά τους εορτασμούς του «Nevruz», ο ACAR ανακοίνωσε στην οργάνωση ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας. Στη συνέχεια, η οργάνωση, αφού τον προμήθευσε με την απαραίτητη βόμβα, τον έστειλε αρχικά στο Diyarbakir, στον τρομοκράτη με το κωδικό όνομα «DOKTOR». Ακολούθως, στις 09/11/10, ο ACAR έφθασε στην Κωνσταντινούπολη , όπου εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα της συνοικίας SJrinevler, όπου και έγινε συνδρομητής του «ROJ TV». Στη συνέχεια και δίχως να συναντηθεί με κανένα ενεργό μέλος της οργάνωσης, ο ACAR άκουσε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που εστάλη μέσω τραγουδιού στο «ROJ TV», ετοίμασε τον εκρηκτικό μηχανισμό και έκανε την βομβιστική ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφμερίδας «HURRIYET», την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας ανέλαβε η συνδεόμενη με το «ΡΚΚ» οργάνωση «ΤΑΚ» (Τα Γεράκια Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν). Στις καταχωρίσεις της Οργάνωσης, σε ιστοσελίδες προσκείμενες σ’ αυτήν, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «ο VEDAT ACAR, ο οποίος ανήκε στην ηγεσία της οργάνωσης, εντάχθηκε σ’ αυτήν κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας».