Υπόθεση πυρομαχικών: Εξώδικα, σκληρές εκφράσεις, και ολίγον από Βουλή

Πρώτη δημοσίευση: 2017-12-05 23:52:19
Tελευταία ενημέρωση: 2017-12-05 09:30:19

Των πυρομαχικών…το κάγκελο: Εξώδικα, σκληρές εκφράσεις, και ολίγον από Βουλή.  Η νέα μάχη στην πολεμική σύρραξη κυβέρνησης αντιπολίτευσης ολοκλήρωθηκε, προς ώρας, με την κοινοποίηση του εξώδικου της Μαρίας Σπυράκη στον Πάνο Καμμένο. 

Το εξώδικο Σπυράκη στον Καμμένο

Μέσω αυτού η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δίνει 48ωρη προθεσμία στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει δημόσια την ανάρτηση που έκανε εναντίον της, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη από την Ευρωβουλευτή και Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. Η κα Σπυράκη ουδέποτε έλαβε μαύρα χρήματα κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού της βίου, δεν αμείβεται από τη Νέα Δημοκρατία και ουδεμία σχέση είχε ή έχει με σκάνδαλα ή υπό έρευνα υποθέσεις από την ημέρα που εργάζεται, ήτοι από 1/2/1992 έως σήμερααλ/Λ ούτε και προγενέστερα.Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα ασκήσω άμεσα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμόδιων αστικών και ποινικών Δικαστηρίων.» καταλήγει η εξώδική προς τον ΥΕΘΑ, δήλωση της κας Σπυράκη. 

Το tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας 

Έμμεση απάντηση

Πάντως ως έμμεση απάντηση στο εξώδικο μπορεί να ερμηνευθεί και μια νέα ανάρτηση του υπουργού εθνικής άμυνας. Συγκεκριμένα έκανε retweet σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.olympia.gr  στο οποίο υπάρχει μια φωτογραφία της εκπροσώπου της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από μια λεζάντα με δηκτικό περιεχόμενο.

Τα «γκάζια» Κουμουτσάκου σε Κοτζιά

Στα «χαρακώματα» μπήκε και ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος με την επίκαιρη ερώτησή του προς τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κλιμάκωσε την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει στο κάδρο των κυβερνητικών ευθυνών για την υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας και τον Νίκο Κοτζιά. 

«Πριν από μια εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απαξίωσε με τρόπο πρωτοφανή το διπλωματικό προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται πια ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα. Με την ερώτηση που καταθέτουμε καλούμε τον κ. Κοτζιά να λύσει επιτέλους τη σιωπή του». τόνισε στην δήλωση του ο κ. Κουμουτσάκος 

Ζήτησε δε απαντήσεις στα εξής ερωττήματα:

1. Γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ γνώριζε ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα; Τηρήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εξουσιοδότηση των προσώπων που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στις 13 Ιουνίου 2017;

2. Γιατί δεν αντέδρασε στη δημόσια σπίλωση των υπολήψεων των εμπλεκόμενων διπλωματικών υπαλλήλων από πλευράς του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα; Συμφωνεί και υιοθετεί τις τοποθετήσεις τους εν προκειμένω;

Τα «καρφιά» Καμμένου για Κουμουτσάκο

Η επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου προς Νίκο Κοτζιά, «άναψε νέο φιτίλι» με τον Πάνο Καμμένο να εξαπολύει ξανά διαδικτυακές βόμβες. 

«Ο πύραυλος Κουμουτσάκος-Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Επειδή κατέθεσε νέα ερώτηση με το ίδιο περιεχόμενο θυμίζω τι έλεγε για αυτόν καταδικασμένος εκβιαστής δημοσιογράφος: «ρε μαλ… Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου εκτινάσσεσαι…Δεν σταματιέται, αγόρι μου, ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος-Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί»,