ΥΠΕΘΑ: Νέες συζητήσεις με τη SAFRAN για την υποστήριξη των κινητήρων των ελικοπτέρων NH90 και Super Puma

Στελέχη του ΓΕΣ και της ΔΑΥ είχαν σειρά επαφών με εταιρείες σχετικά με την υποστήριξη των κινητήρων που φέρουν τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, NH90 και Super Puma, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, στις 3 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελών του ΓΕΣ με εκπροσώπους των εταιρειών SAFRAN και AEROSERVICES, σχετικά με θέματα υποστήριξης των κινητήρων (RTM322) που φέρουν τα ελικόπτερα NH90.

Την επόμενη ημέρα, στις 4 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Safran Helicopter Engines», κ. Frederic Fourciangue (Vice President) και κ. Xavier Letamendia (Customer Support Director), με αρμόδιους επιτελείς της ΔΑΥ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί θεμάτων τεχνικής υποστήριξης των αεροκινητήρων Makila 1A1 των ελικοπτέρων AS332C1 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, στη ΔΑΥ συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας «Ruag», κ. Saber Aich (Section Head Sales Air) με αρμόδιους επιτελείς για θέματα τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων AS332C1 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: «Ανάσταση» των NH90: Η συμφωνία FOS που θα δώσει «ανάσες» και η πρόθεση για outsourcing συντήρηση

Φωτογραφία αρχείου