Wildcat: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες του Royal Navy οι δοκιμές ελικοπτέρων με πυραύλους Martlet και Sea Venom

Τα ελικόπτερα Wildcat του βρετανικού Royal Navy ολοκλήρωσαν με επιτυχία δοκιμές για τους περιορισμούς λειτουργίας ελικοπτέρων πλοίων (SHOL) και απέδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως εξοπλισμένα με τα νεότερα πυραυλικά συστήματα σε μια σειρά δύσκολων συνθηκών στη θάλασσα.

Οι νέες δοκιμές απέδειξαν ότι τα ελικόπτερα Wildcat μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 20 πυραύλους για πρώτη φορά για το Βασιλικό Ναυτικό.

Το Wildcat είναι εξοπλισμένο και με τις δύο παραλλαγές του Future Anti-Surface Guided Όπλο (FASGW) – Martlet και Sea Venom. Μετά από δοκιμές που διήρκησαν έναν μήνα, το ελικόπτερο «ξεπέρασε τις προσδοκίες», όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας.

Μία πηγή του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε: «Είναι μια τρομερή ποσότητα πυραύλων. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι το Wildcat σε αυτόν τον ρόλο φέρει αυτή την ποσότητα πυρομαχικών για να υποστηρίξει μελλοντικές εργασίες και υπογραμμίζει τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στις συμμαχικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ».

Λειτουργώντας από το πλοίο εκπαίδευσης αεροπορίας RFA Argus στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο για ένα μήνα, ένα ειδικά εξοπλισμένο Wildcat HMA πέταξε σε 19 ημέρες συνολικά 87 ώρες και πραγματοποίησε 894 απογειώσεις και προσγειώσεις στο κατάστρωμα, μέρα και νύχτα.

Μόλις αναλυθούν τα δεδομένα από τις δοκιμές SHOL, το ναυτικό θα λειτουργεί το ελικόπτερο Wildcat με οπλισμό FASGW από φρεγάτες, αντιτορπιλικά, βοηθητικά και αεροπλανοφόρα κατηγορίας Queen Elizabeth.

Με πληροφορίες από: Naval News / Φωτογραφίες Royal Navy