USS Missouri: Σε λιμάνι της Ιαπωνίας έφτασε το αμερικανικό υποβρύχιο

Το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ταχείας επίθεσης USS Missouri κλάσης Virginia, κατέφθασε στο λιμάνι της Ιαπωνίας, Yokosuka, για μια προγραμματισμένη επίσκεψη, εν μέσω των αυξημένων εντάσεων με την Κίνα στην περιοχή του  Ινδο-Ειρηνικού.

Τις πληροφορίες δημοσίευσε το αμερικανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις 10 Ιανουαρίου 2022. Το USS Missouri (SSN-780) είναι το έβδομο υποβρύχιο της κλάσης Virginia και το τέταρτο πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πήρε το όνομα του από την Πολιτεία του Μιζούρι.

Η κλάση Βιρτζίνια, γνωστή και ως κλάση SSN-774, είναι μια κατηγορία πυρηνοκίνητων υποβρυχίων ταχείας επίθεσης πυραύλων cruise. Έχουν σχεδιαστεί για ένα ευρύ φάσμα αποστολών ανοιχτού ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων ανθυποβρυχιακού πολέμου και συλλογής πληροφοριών.

Το υποβρύχιο USS Missouri κλάσης Virginia έχει μήκος 114,8 m, πλ’ατος 10,36 m και εκτόπισμα περίπου 7.800 τόνους, ενώ μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 28 μιλίων την ώρα (45 km/h). Έχει πλήρωμα 132 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 15 αξιωματικών και 117 στρατευμένων.

Με πληροφορίες από: Navy Recognition