US Navy: Ένα αεροπλανοφόρο και δύο υποβρύχια βγήκαν «ελαττωματικά» από το ναυπηγείο – Εξετάζονται ακόμη 23 πλοία

REUTERS/Luisa Gonzalez

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) εντόπισε προβλήματα σε ένα αεροπλανοφόρο και δύο υποβρύχια που έγιναν κατά τη διάρκεια εργασιών στο ναυπηγείο Newport News στη Βιρτζίνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς, οι ελαττωματικές εργασίες δεν έγιναν σε εξαρτήματα που επηρεάζουν την ασφάλεια ή τις λειτουργίες του πλοίου.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του US Navy, Κάρλος Ντελ Τόρο δήλωσε ότι τα πληγέντα πλοία περιλαμβάνουν το πρόσφατα επισκευασμένο αεροπλανοφόρο USS George Washington και τα ολοκαίνουργια επιθετικά υποβρύχια Hyman G. Rickover και New Jersey.

Επικαλούμενος αξιωματούχους του ναυπηγείου, ο Ντελ Τόρο υποστηρίζεο ότι το ζήτημα αφορούσε «εργάτες που δεν ακολούθησαν σωστά τις διαδικασίες συγκόλλησης».

Το US Navy είχε εντοπίσει αυτά τα τρία πλοία ως «επηρεασμένα», ενώ εξετάζει συγκολλήσεις σε ακόμη 23 πλοία υπό κατασκευή ή συντήρηση για να διαπιστώσει εάν οι ελαττωματικές εργασίες σε αυτά μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικές λειτουργίες.

Την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της HII, της εταιρείας στην οποία ανήκει η Newport News Shipbuilding, αναγνώρισαν ότι «ορισμένοι εργάτες παράκαμψαν εν γνώσει τους ορισμένες διαδικασίες συγκόλλησης» ενώ εργάζονταν σε στρατιωτικά πλοία.

Πηγή: Defense News / Φωτογραφία αρχείου Reuters