US Army: Με υπερσύγχρονα αερόστατα θα συλλέγει πληροφορίες

Συμβόλαιο αξίας περίπου 978,9 εκατομμυρίων δολαρίων ανατέθηκε στην TCOM LP με έδρα το Maryland για την παράδοση σύγχρονων αερόστατων παρακολούθησης προς τον αμερικανικό στρατό (US Army).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα, η TCOM LP, Columbia, Maryland, έλαβε υβριδική σύμβαση ύψους 978,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τα συστήματα επιτήρησης καθώς και για τα μηχανικής, υλικοτεχνικής υποστήριξης και διαχείρισης προγραμμάτων.

Το σύστημα συνεχούς επιτήρησης-Tethered (PSS-T) παρέχει αερόστατα τακτικής και σταθερής τοποθεσίας που μπορεί να αξιοποιήσει ένα πλήρες φάσμα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR), προστασίας δυνάμεων και επικοινωνιακών δυνατοτήτων σε διάφορα επίπεδα.

Οι αξιωματούχοι του US Army έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι το PSS-T μπορεί να προσφέρει ενδεδειγμένες ικανότητες μάχης που αντιμετωπίζει δύο από τα τρέχοντα κενά στις ικανότητες νοημοσύνης στην επιχείρηση συλλογής και πληροφοριών.

Τα νέα αερόστατα παρέχουν δυνατότητες ανίχνευσης, επιτήρησης, παρακολούθησης και στόχευσης 360 μοιρών μέσω βίντεο πλήρους κίνησης σε πραγματικό χρόνο, ηλεκτρο-οπτικής / υπέρυθρης και ευρείας ζώνης, ανίχνευσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες σε κινούμενο όχημα.

Οι θέσεις εργασίας και η χρηματοδότηση θα καθοριστούν με κάθε παραγγελία από τον US Army, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 19 Ιουνίου 2024.

Πηγή: Defence-Blog