UNIFIL: Καταρρίφθηκε UAV από την γερμανική κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein» ανοικτά του Λιβάνου

Η κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein» (F-264) του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε σήμερα (17.10.2024) ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε και το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «DPA», η γερμανική κορβέτα, η οποία έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, ως μέρος της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), εντόπισε το αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στη συνέχεια το κατέρριψε, δίχως το πλοίο να υποστεί ζημιές και το πλήρωμα να τραυματιστεί.

Το DPA, που επικαλέστηκε από την πλευρά του εκπρόσωπο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων της Bundeswehr, ανέφερε ότι η κορβέτα απέκρουσε ένα drone το οποίο πλησίαζε στην περιοχή γύρω στις 7:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του λιμανιού Νακούρα όπου βρίσκεται το αρχηγείο της UNIFIL. Η κορβέτα Ludwigshafen am Rhein συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά της.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου ΓΕΝ