Type 212A: Η ιταλική Fincantieri υπέγραψε σύμβαση για την συντήρηση των υποβρυχίων του γερμανικού ναυτικού

Η ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri υπέγραψε σύμβαση για την κατ’ απαίτηση συντήρηση των υποβρυχίων Type 212A του Γερμανικού Ναυτικού, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας.

«Ως μέρος του προγράμματος κυβερνητικής και βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για τα υποβρύχια κατηγορίας U-212A, η Fincantieri υπέγραψε σύμβαση με τη Διεύθυνση Ναυτικού Εξοπλισμού της Γενικής Γραμματείας Άμυνας / Εθνική Διεύθυνση Εξοπλισμών για την κατ’ απαίτηση εξυπηρέτηση των γερμανικών υποβρυχιών του Πολεμικού Ναυτικού», λέει η ανακοίνωση.

Η σύμβαση θα είναι πενταετούς διάρκειας και θα εφαρμόζει το ίδιο πρόγραμμα που εκτελεί η Fincantieri στα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Αυτή η σύμβαση αντιπροσωπεύει μια σημαντική διεθνή αναγνώριση του τεχνολογικού και του επιπέδου φήμης που έχουμε επιτύχει. Είναι πηγή μεγάλης ικανοποίησης το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας με τη μεγαλύτερη εμπειρία και ικανότητα στον κόσμο σε συμβατικά υποβρύχια στράφηκε στη Fincantieri για να εξασφαλίσει την ίδια αποτελεσματικότητα εξυπηρέτησης που προσφέρουμε στον στόλο του Πολεμικού μας Ναυτικού. Αυτό το επίτευγμα συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου του Ομίλου ως στρατηγικού κόμβου Άμυνας στη Μεσόγειο στον υποθαλάσσιο τομέα», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας.

Το πρόγραμμα για τα υποβρύχια Type 212A ξεκίνησε με συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ιταλίας και της Γερμανίας το 1996 και απορρέει από την ανάγκη του ιταλικού ναυτικού να διαθέτει μια νέα κατηγορία υποβρυχίων που να πληρούν τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις μέχρι το 2006. Ο στόλος Type 212A του Ιταλικού Ναυτικού αποτελείται από τέσσερις μονάδες, ενώ ο γερμανικός στόλος έχει έξι.

Η Fincantieri ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κατασκευή του τρίτου υποβρυχίου νέας γενιάς για το πρόγραμμα U-212NFS (Near Future Submarine) του Ιταλικού Ναυτικού, μια αναβαθμισμένη έκδοση του U-212A που ανατέθηκε στη Fincantieri, έχει λάβει κοινοβουλευτική έγκριση και θα προχωρήσει σύντομα στις επόμενες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από: Naval News