Tu-160: Δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς και τη Νορβηγική Θάλασσα [vid]

Δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πέταξαν πάνω από τη θάλασσα Μπάρεντς και την Νορβηγική θάλασσα στο πλαίσιο της μεγάλης ναυτικής άσκησης που πραγματοποιεί η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Άμυνας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πτήσεις αποτελούν μέρος των ναυτικών γυμνασίων με την επωνυμία «Ocean 2024», που ξεκίνησαν χθες.

Η πτήσεις ήταν διάρκειας 9 ωρών και έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 συνόδευαν ένα μαχητικό Su-30SM και ένα Su-35 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Στα γυμνάσια, τα μεγαλύτερα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης συμμετέχουν περισσότεροι από 90.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, περισσότερα από 400 πλοία, 125 αεροσκάφη και περισσότερες από 7.500 μονάδες οπλισμού και θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται σε τμήματα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, της Μεσογείου, της Βαλτικής και της Κασπίας Θάλασσας.

Το Tu-160 (κωδική ονομασία NATO «Blackjack») είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος ικανό να φέρει ένα ευρύ φάσμα πυραύλων και βομβών και ​​έχει σχεδιαστεί για να «χτυπάει» εχθρικούς στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές με πυρηνικά και συμβατικά όπλα και ​​είναι το βαρύτερο υπερηχητικό στρατιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Πηγή / Φωτογραφίες Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας