Γιατί ενόχλησε «δεξιούς»-«αριστερούς» το ενδιαφέρον Τσίπρα για την αμυντική βιομηχανία;

“Ενοχλήθηκαν” πολλοί από το δημοσίευμά μας με το οποίο αναφερόμαστε στην “ατζέντα Τσίπρα” για την αμυντική βιομηχανία, την οποία είχε μαζί του στη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική. “Δεξιοί” και “αριστεροί”!

Ακατανόητες οι αντιδράσεις ,τουλάχιστον για εμάς που στα θέματα της Άμυνας και συνεπώς της αμυντικής βιομηχανίας αυτά τα “δεξιά” και “αριστερά” δεν μπορέσαμε να τα συνηθίσουμε.

Πρώτα απ΄ όλα η έκπληξη πολλών θα έπρεπε να είναι μάλλον ευχάριστη, αφού επιτέλους ένα κόμμα της Αριστεράς “ξύπνησε” και κατάλαβε ότι η Άμυνα και πολύ περισσότερο η αμυντική βιομηχανία στην οποία δουλεύει κόσμος ,πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες της πολιτικής του. Δεν γνωρίζουμε αν ο Τσίπρας αξιοποίησε την ενδελεχή ενημέρωση που είχε για την αμυντική βιομηχανία πριν από την αναχώρησή του για την Λατινική Αμερική. Ελπίζουμε να το έκανε. Γιατί όπως εξηγούσαμε στο δημοσίευμά μας η περιοχή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για όσους δεν κατάλαβαν να επαναλάβουμε ότι ήδη ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια με επιτυχία στην περιοχή.

Η ενόχληση “αριστερών” τάσεων που θεώρησαν ότι ο Τσίπρας έγινε ξαφνικά…ντήλερ όπλων είναι ακατανόητες και προφανώς πρέπει να αποδοθούν σε αντιλήψεις άλλων δεκαετιών.

Όσο για την έκλπηξη από την άλλη πλευρά του πολιτικού συστήματος του λεγόμενου “δεξιού” για το ενδιαφέρον Τσίπρα να ενημερωθεί περί των αμυντικών βιομηχανίων καλό θα είναι να μας πουν το λέει η δική τους ενημέρωση και κυρίως τι σκέφτονται -αν σκέφτονται κάτι- για τη πολύπαθη αμυντική βιομηχανία.

Ας αρχίσουν με τα απλά. Ας τοποθετήσουν -επιτέλους- διοίκηση στην ΕΑΒ για παράδειγμα η οποία από το καλοκαίρι παραμένει ΑΚΕΦΑΛΗ!

Καλό θα είναι να σταματήσουν όλοι να εκπλήσσονται και να καθήσουν κάτω να συνεργαστούν στα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας ,βγάζοντάς τα έξω από την πολιτική αντιπαράθεση, μήπως και βρεθεί κάποια λύση. Γιατί δυνατότητες ακόμη και τώρα μπορούν να υπάρξουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Συνεργασία με Ινδία στον τομέα Αμυντικής Βιομηχανίας

«Τα υποβρύχια σαπίζουν και κανείς δεν ασχολείται»! Οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά προειδοποιούν

Ποιοι άνοιξαν την κερκόπορτα για την «εισβολή» των δανειστών στην Εθνική Άμυνα