Tor-Buk: Ρώσοι και Αιγύπτιοι καταρρίπτουν αμερικανικά και βρετανικά drones [vid]

«Πυρ και μανία» ήταν τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε εντυπωσιακές βολές  με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της κοινής στρατιωτικής άσκησης «Arrow Of Friendship 2019», όπου «έλαμψαν» οι πύραυλοι Tor και Buk.

Τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Tor, τα οποία έχει και η Ελλάδα, που κατασκευάζονται στη Ρωσία, αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της αιγυπτιακής αντιαεροπορικής προστασίας και στην πρόσφατη κοινή άσκηση των δύο χωρών, «βγήκαν μπροστά» αποδεικνύοντας την ισχύ τους.

Η Αίγυπτος διαθέτει διάφορα συστήματα αντιπυρικής άμυνας που παράγονται από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των βλημάτων Surf-Air μεσαίου βεληνεκούς Buk-M2 και του Tor-M2 μικρής εμβέλειας. Χρησιμοποιήθηκαν για την άσκηση, με τα ρωσικά και αιγυπτιακά πληρώματα να αναλαμβάνουν εναλλάξ τον έλεγχο του εξοπλισμού.

Στην άσκηση με την κωδική ονομασία «Arrow Of Friendship 2019» οι αιγυπτιακές δυνάμεις εκπαιδεύτηκαν για να ανταποκριθούν σε μια προσομοιωμένη εχθρική αεροπορική επίθεση η οποία στόχευε μια τεθωρακισμένη μεραρχία φίλιων δυνάμεων.

Τόσο τα ρωσικά όσο και τα αιγυπτιακά στρατεύματα χειρίστηκαν και χρησιμοποίησαν τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι «εναέριες απειλές» ήταν αμερικανικής και βρετανικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Δείτε πλάνα:

 

Πηγή: RT