Το Περού ανάμεσα σε Rafale F4, Gripen και F-16V για το πρόγραμμα προμήθειας 24 μαχητικών – Στο πλάνο και C-27J

Ο Υπουργός Άμυνας του Περού επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην αγορά 24 νέων μαχητικών αεροσκαφών για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει ανάγκη από νέα και σύγχρονα μέσα για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προσφορές που έχει το Περού είναι τα Rafale F4 της γαλλικής Dassault Aviation, τα F-16V Block 70 της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin και τα Gripen της σουηδικής εταιρείας Saab και όποια μαχητικά αεροσκάφη επιλεγούν θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα, σοβιετικής εποχής, αεροσκάφη τύπου MiG-29 και Su-25.

Ο σχεδιασμός για την περουβιανή Πολεμική Αεροπορία

Για να προχωρήσει η προμήθεια των καινούριων αεροσκαφών, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα δάνειο από την Εθνική Τράπεζα του Περού, που ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του εξοπλιστικού προγράμματος, που θα αφορά την αγορά της πρώτης παρτίδας 12 μαχητικών, εντός του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2025.

Εκτός από την αγορά των μαχητικών, το Περού θέλει να συμπεριλάβει στο «πακέτο» την μεταφορά τεχνολογίας με συνδυασμό την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, όπως ακριβώς έχει γίνει στην περίπτωση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου KT1-P με την νοτιοκορεατική εταιρεία KAI και την περουβιανή αεροπορική βιομηχανία.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Περού σχεδιάζει την αγορά δύο αεροσκαφών τύπου C-27J και δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 737, τα οποία θα είναι ειδικά διαμορφωμένα για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικού προσωπικού, εκ των οποίων ένα θα χρησιμοποιείται από την Προεδρία της χώρας.

Με πληροφορίες από: Army Recognition