Τι δεν πρέπει να αλλάξει στο ΥΠΕΘΑ μετά από την αποχώρηση Καμμένου

O Πάνος Καμμένος αποχώρησε αλλά καλό θα ήταν να μην “αλλάξουν όλα και όλοι” στο ΥΠΕΘΑ, μόνο και μόνο λόγω της αλλαγής του υπουργού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε πράξη ,αυτό που παραδεχόμαστε ως σωστό ,αλλά πράξη δεν το κάνουμε και λέει ότι “το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια”. Κι αυτό ισχύει ακόμη παραπάνω στην Εθνική Άμυνα.

Κάποιες από τις επιλογές που έγιναν επί Καμμένου αποδείχτηκαν ορθές. Στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για παράδειγμα το “δίδυμο” του πτέραρχου Βούρη με τον ναύαρχο Κυριακίδη, πήγε πάρα πολύ καλά. Είναι ίσως η μοναδική φορά που το σύνολο των εκπροσώπων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας εμφανιζόταν ικανοποιημένο από το επιπεδο συνενόησης που υπήρχε με την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Επίσης ήταν η πρώτη φορά που Έλληνες επιχειρηματίας από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας είχαν κληθεί να συνοδεύσουν ΥΕΘΑ στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Και σ΄ αυτό είχε σημαντική συμβολή η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Συνεπώς καλό θα είναι και οι “επομενοι” ,όποιοι κι αν είναι αυτοί να αντιμετωπίσουν το θέμα αμυντική βιομηχανία και εξοπλισμοί με τη στοιχειώδη σοβαρότητα και τη λογική της συνέχειας…