TB3 Bayraktar: Η Baykar αποκάλυψε το νέο «ναυτικό» drone της Τουρκίας [pics]

Η τουρκική εταιρεία Baykar Technologies έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, TB3 Bayraktar, το οποίο βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν από τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, τον υπεύθυνο τεχνολογίας της εταιρείας, μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τεχνολογικό Κέντρο Özdemir Bayraktar στις 26 Μαρτίου 2023.

Το Bayraktar TB3 είναι ένα «ναυτικό» drone που έχει σχεδιαστεί με αναδιπλούμενα πτερύγια, για οικονομία χώρου, καθώς αναμένεται να λειτουργεί από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu. Είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, το TB2 Bayraktar, ενώ έχει επίσης αυξημένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, η οποία θα φτάνει τα 280 κιλά.

«Μετρώντας τις μέρες για την πρώτη πτήση του TB3 μετά τον μεγάλο του αδερφό, το Kizilelma», έγραψε ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ στη δημοσίευσή του. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα ξεκινήσει να εκτελεί πτητικές δοκιμές εντός του 2023.

Η πλατφόρμα θα είναι εξοπλισμένη με δυνατότητες επικοινωνίας μεγάλης εμβέλειας, επιτρέποντάς της τον απομακρυσμένο έλεγχο από μεγάλες αποστάσεις. Αυτό θα του επιτρέψει να εκτελεί αποστολές όπως αναγνώριση, επιτήρηση, συλλογή πληροφοριών και επιθέσεις εναντίον στόχων. Θα είναι ικανό να προσγειώνεται και να απογειώνεται από μικρούς διαδρόμους και καταστρώματα πλοίων.

Το TB3 θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο περιθώριο της έκθεσης αεροπορίας, διαστήματος και τεχνολογίας της Τουρκίας, Teknofest, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου 2023.

Με πληροφορίες από: Aerotime Hub / Daily Sabah