TB2 Bayraktar: «Τα τουρκικά drones σύντομα θα επιχειρούν στην Αλβανία» ανακοίνωσε ο Ράμα

O Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar που συμφωνήθηκαν να αγοραστούν από τη χώρα του θα τεθούν σε λειτουργία πολύ σύντομα.

«Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να αγοράσουμε οπλισμένα drones. Μετά τα δορυφορικά συστήματα θα έρθουν και τα Bayraktar», δήλωσε ο Έντι Ράμα κατά την τελετή υπογραφής σύμβασης μεταξύ της Αλβανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας και της εταιρείας Satellogic USA για δορυφορικά συστήματα με προηγμένη τεχνολογία.

«Φυσικά, τα οπλισμένα drones είναι για ακραίες καταστάσεις ενάντια στην τρομοκρατία ή έναν πιθανό εχθρό. Ωστόσο, τα TB2 Bayraktar έχουν μια σειρά από συμπληρωματικές λειτουργίες σε αρμονία με τους δορυφόρους που αποκτήσαμε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Ράμα, η συμφωνία για τα τουρκικά UAV ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Η διεθνής ζήτηση για το Bayraktar TB2 και το Bayraktar Akıncı της Τουρκίας έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Αυτόν τον Απρίλιο, η Σερβία επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή της να αγοράσει τα μαχητικά drones της Τουρκίας, ενώ και ασιατικές χώρες έχουν εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον τους.

Χώρες όπως η Ουκρανία, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη αγοράσει drones, με την Πολωνία πέρυσι να γίνεται το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που απέκτησε drones από την Τουρκία.

Πηγή: Daily Sabah / Φωτογραφία αρχείου