TB2 Bayraktar: Οι «φόβοι» της Μόσχας βγήκαν αληθινοί – Τα τουρκικά drones καταστρέφουν ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία [vids]

Της Ελισάβετ Σταύρου

Η Τουρκία μπορεί να μην έχει καταφέρει πολλά μέσω της διπλωματικής οδού στον πόλεμο στην Ουκρανία με την Ρωσία, ωστόσο τα τουρκικής κατασκεύης drones TB2 Bayraktar φαίνεται να κάνουν πολύ καλά την «δουλειά» τους, καταστρέφοντας ρωσικούς στόχους.

Η Τουρκία έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία τα TB2 Bayraktar, χωρίς όρους χρήσης, προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου, καθώς προφανώς ήξερε ότι θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων σε έναν πόλεμο. Φόβος που έγινε πραγματικότητα.

Όπως είχε προβλεφθεί από αναλυτές και ειδικούς, τα τουρκικά drones, παίζουν ρόλο «κλειδί» στον πόλεμο, καθώς διάφορα βίντεο δημοσιεύονται με τα TB2 Bayraktar εν ώρα υπηρεσίας να καταστρέφουν αποτελεσματικά τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία της στο παρελθόν για την χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τον ουκρανικό στρατό στις συγκρούσεις του με φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Τα drones έχουν εξουδετερώσει ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας BuK-M1/2 TELAR, Ρωσική στήλη αρμάτων μάχης στην περιφέρεια Chernihiv, αλλά και ρωσικά οχήματα ανεφοδιασμού.