TB2 Bayraktar: Η Ουκρανία έχει «χάσει» 6 drones – Τα δύο πάνω από ρωσικό έδαφος! [pics]

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει έξι μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη TB2 Bayraktar, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτά τα drone συνιστούν σχεδόν το 20% του εκτιμώμενου ενεργού στόλου της Ουκρανίας. Αναλυτές από το ιστολόγιο Oryx ανέφεραν ότι ως τις 28 Απριλίου, τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, η Ουκρανία έχασε έξι drones τουρκικής κατασκευής.

Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται μόνο σε φωτογραφημένες απώλειες, ώστε να είναι απόλυτα επιβαιωμένες.  Επομένως αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο βασικό και πιο αξιόπιστο νούμερο. Η ομάδα Oryx παρακολουθεί τις υλικές απώλειες σε αυτόν τον πόλεμο χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιβεβαιώσει τα δεδομένα της σχετικά με τον κατεστραμμένο, εγκαταλειμμένο ή αιχμαλωτισμένο ρωσικό και ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar πέτυχαν σημαντικές νίκες εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης και άλλων στρατιωτικών οχημάτων. Το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι τα drones του έχουν καταστρέψει αρκετές εκατοντάδες ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Η πιο σημαντική «νίκη» του, που ακόμα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι η χρήση του drone TB2 Bayraktar για τον εντοπισμό και την βύθιση του Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης, ουκρανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως το Bayraktar, δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους έναντι των «απαρχαιωμένων» ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

Ουκρανικά drones «εισέβαλαν» στη Ρωσία

Η ρωσική αεροπορία και η αεράμυνα βρίσκονται σε πραγματικό «κυνήγι» για ουκρανικά drones, αλλά ακόμα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτά τα συστήματα και ολοένα και περισσότερα ουκρανικά στρατεύματα χτυπούν βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πιο πρόσφατη ουκρανική απώλεια ενός drone, που καταρρίφθηκε κοντά στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, λίγο μετά το ξέσπασμα «ανεξήγητων» πυρκαγιών σε στρατηγικές εγκαταστάσεις. Όπως φαίνεται, το TB2 Bayraktar κατάφερε να περάσει τις ρωσικές γραμμές αεράμυνας και να «μπει μέσα» στη Ρωσία.

Την ίδια ημέρα, στις 27 Απριλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα ένα τουρκικής κατασκευής drone καταρρίφθηκε πάνω από ρωσικό έδαφος, συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Κούρσκ.

Φωτογραφία Twitter