Taurus: Η Νότια Κορέα έκανε δοκιμαστική εκτόξευση του γερμανικού πυραύλου από F-15 μετά από 7 χρόνια [vid]

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας (ROKAF) πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές με πραγματικά πυρά του γερμανικής κατασκευής πυραύλου cruise Taurus KEPD-350, από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15K.

O πύραυλος TAURUS έπληξε επιτυχώς τον καθορισμένο στόχο του από απόσταση 400 χιλιομέτρων.

H τελευταία τετοια δοκιμή έγινε από την ROKAF το 2017, ως απάντηση στην έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας τόνισε ότι αυτή η δοκιμή ήταν ένα τμήμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών πυραύλων κρουζ. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία αεροσκαφών F-35A και KF-16 που έχουν αναλάβει τον ρόλο της αναχαίτισης εχθρικών πυραύλων.

«Αυτό είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ετοιμότητάς μας, επιτρέποντάς μας να εξουδετερώνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στρατηγικούς στόχους εάν είναι απαραίτητο. Τέτοιες ασκήσεις ενισχύουν την ανταπόκρισή μας στις απειλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ROKAF.

Δεδομένης της αυξανόμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο και των αδιάκοπων προκλήσεων της Βόρειας Κορέας, η Νότια Κορέα άρχισε εκ νέου τις δοκιμές του πυραύλου Taurus KEPD-350. Αφορμή για αυτές τις δοκιμές είναι οι κλιμακούμενες δραστηριότητες της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων πολλών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων και η αποκάλυψη νέων πυρηνικών προόδων, όπως η πρόσφατη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου.

Mε πληροφορίες από: Bulgarianmilitary.com