«Τα drones που παράγονται στη Ρωσία δεν πληρούν τις απαιτήσεις του στρατού» παραδέχεται Ρώσος αξιωματούχος

Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι τα drones που παράγονται εγχώρια δεν πληρούν τις τακτικές και τεχνικές απαιτήσεις του Υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΑΜ, συνταγματάρχης Igor Ischuk, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τις «Προοπτικές για την ανάπτυξη τεχνολογιών για μη επανδρωμένα οχήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία», ότι τα εγχώρια κατασκευασμένα drones «δεν κάνουν» για τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος συνταγματάρχης εξέφρασε την άποψη αυτή βασισμένη στα αποτελέσματα του πολέμου με την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ischuk, το Υπουργείο Άμυνας αναγκάζεται επί του παρόντος να απλοποιήσει τον σχεδιασμό των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να επιλύσει μερικά από τα προβλήματά τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επιβεβαιώθηκε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιούσε «ψευδείς στόχους» ή «εικονικά συστήματα» για να εξαπατήσει τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιτεθούν, αναφερόμενος στα «ξύλινα HIMARS» του ουκρανικού.

Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί ευρέως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, σε αντίθεση με την Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί ενεργά όχι μόνο δικά της drones, (TB2 Bayraktar), αλλά και αυτά που δωρήθηκαν στον στρατό από τους συμμάχους της.

Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα παρέλαβε δεκάδες οπλισμένα drones ιρανικής κατασκευής, τα οποία και χρησιμοποιεί στο πεδίο της μάχης, εξαπολύοντας επιθέσεις κυρίως στα νότια της Ουκρανίας. Ούτε τα ιρανικά UAVs φαίνεται όμως να κάνουν την διαφορά, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη καταρρίψει αρκετά.

Πηγή: Bulgarianmilitary.com / Φωτογραφία αρχείου Reuters