T-7A Red Hawk: Έτοιμο να κάνει την πρώτη του πτήση το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της USAF [vid]

Η Boeing ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι το νέο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-7A Red Hawk έλαβε πιστοποίηση πτήσης (Military Flight Release) από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η απόκτηση της πιστοποίησης φέρνει το αεροσκάφος ένα βήμα πιο κοντα στην πρώτη πτήση του με πιλότους της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση ελήφθη αφού μια επιτροπή αξιολόγησε τους πιθανούς κινδύνους πτήσης του T-7A. Το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες αξιοπλοΐας και το αεροσκάφος έλαβε άδεια να πραγματοποιήσει πτήσεις και δοκιμές.

Το T-7A Red Hawk της Boeing, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2022, είναι ένα «πλήρως ψηφιακά σχεδιασμένο αεροσκάφος» που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής και σύγχρονες τεχνολογίες μηχανικής.

Θα αντικαταστήσει το γερασμένο T-38 Talon της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην εκπαίδευση των πιλότων να πετούν αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς.

Παρά την πιστοποίηση, η παραγωγή του T-7A εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καθυστέρηση δύο ετών λόγω σχεδιαστικών προβλημάτων, ιδιαίτερα με το σύστημα έκτακτης διαφυγής του αεροσκάφους. Το νέο χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι το Red Hawk θα εισέλθει στην παραγωγή το 2025 και θα επιτύχει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα το 2027 – δύο χρόνια αργότερα ​​από τις αρχικές προσδοκίες.

Με πληροφορίες από: The Defense Post