OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

T-14 Armata: «Εξωφρενική» δήλωση των Ρώσων για το προηγμένο άρμα μάχης [pics]

30/11/2020 - 05:37
Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν τα τεστ δοκιμών στα τεθωρακισμένα T-14 και T-15
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια ιδιαίτερα υπερβολική δήλωση προχώρησαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις δυνατότητες του προηγμένου άρματος μάχης T-14 Armata, που προορίζεται  να γίνει η «αιχμή του δόρατος» των τεθωρακισμένων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού τα απόμενα χρόνια.

Το νέο άρμα μάχης έχει υποβληθεί σε δεκάδες δοκιμές με στόχο να ενταχθεί και να αναπτυχθεί στις μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο αρκετές αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν, κυριολεκτικά, πως το T-14 Armata θα είναι ικανό να επιχειρήσει στον…..πλανήτη Άρη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Renova, έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει έναν πυκνωτή μεγάλης χωρητικότητας ο οποίος είναι ικανός να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση του άρματος μάχης, με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «start-stop» τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αμάξια, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας.

T-14 Armata

H πρωτοποριακή δοκιμή και η…υπερβολή

Ειδικός της ρωσικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia πως έγινε πράγματι μια τέτοιου είδους δοκιμή, όπου χρησιμοποιήθηκε αυτός ο πυκνωτής για την εκκίνηση του «κρύου» κινητήρα diesel του άρματος μάχης, T-14 Armata». Ο ίδιος εξήγησε τη δήλωση του λέγοντας πως «το άρμα μάχης βρισκόταν για αρκετές μέρες έξω στο κρύο, ενώ οι μπαταρίες του ήταν άδειες. Έτσι χρησιμοποιήσαμε τους πυκνωτές μεγάλης χωρητικότητας για να ξεκινήσει ο κινητήρας, και εν τέλει το πετύχαμε για αρκετές φορές συνεχόμενα».

Η δήλωση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «το νέο ρωσικό άρμα μάχης θα μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε συνθήκες περιβάλλοντος του πλανήτη Άρη».  Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, η τεχνολογία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να καταστήσει το άρμα μάχης T-14 Armata ικανό να επιχειρήσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

T-14 Armata

Αναλυτές στο National Interest εξηγούν λέγοντας ότι, αφενός γιατί η μηχανή εσωτερικής καύσης του άρματος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο «αφιλόξενο» περιβάλλον του πλανήτη Άρη, αφετέρου διότι η μεταφορά ενός τέτοιου τεθωρακισμένου τανκς είναι εξαιρετικά δύσκολη», αναφέρουν.

Εντούτοις, αυτό που τονίζουν στη συνέχεια είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μια τεχνολογία όπως αυτή των πυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας θα επιτρέπει στα άρματα μάχης να φέρουν μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες, απελευθερώνοντας έτσι χώρο στο κύτος του τανκς για να μεταφέρει περισσότερα καύσιμα και πυρομαχικά , αυξάνοντας έτσι μεγαλύτερο βαθμό επιβιωσιμότητας αλλά και δύναμης πυρός στο πεδίο της μάχης.

Με πληροφορίες από: EurAsian Times / Φωτογραφία αρχείου

Tags: T-14 ARMATAΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣΗΠΑΡΩΣΙΑΤΑΝΚΣ

Related Posts

Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

14/12/2025 - 07:50
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
SPIKE NLOS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

13/12/2025 - 08:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert