T-129 ATAK: Το Πακιστάν διαψεύδει την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία

To τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK.

Το Πακιστάν διέψευσε την Παρασκευή δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η χώρα ακύρωσε μια συμφωνία για την αγορά δεκάδων επιθετικών ελικοπτέρων T-129 ATAK από την Τουρκία.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Daily Sabbah, δημοσίευσε χθες, Πέμπτη 06 Ιανουαρίου 2022, ότι το Πακιστάν ακύρωσε την συμφωνία, ενώ σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις του Πακιστανικού στρατού, διαψεύδει το χθεσινό της δημοσίευμα. Η πτέρυγα μέσων ενημέρωσης του στρατού στο Πακιστάν επιβεβαίωσε ότι αυτές οι φήμες είναι «αβάσιμες».

Πηγές αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του Υποστράτηγου Babar Iftikhar, κατά την διάρκεια συνέντευξης παρερμηνεύτηκαν, καθώς και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «η συμφωνία με την Τουρκία για τα ελικόπτερα τύπου T-129 ATAK προχωράει κανονικά». Λέγεται επίσης ότι επιβεβαίωσε πως το Πακιστάν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις και με την Κίνα για την απόκτηση επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Z-10ME, που αποτελούν την αναβαθμισμένη έκδοση των ελικοπτέρων τύπου Z-10.

Εξηγώντας τις ανάγκες της χώρας σε αμυντικές προμήθειες, ο Iftikhar είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν ενισχύουν συνεχώς την ικανότητά τους και αναβαθμίζουν την τεχνολογία τους, ενώ παράλληλα έχουν επίγνωση των περιφερειακών απειλών και των επιχειρησιακών απαιτήσεων.

Πηγή: Daily Sabbah / Φωτογραφία Wikipedia Commons