Συντριβή αμερικανικού drone στην Πολωνία – Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και ζημιές

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένα στρατιωτικό drone κατέπεσε στη νοτιοδυτική Πολωνία, αργά το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου 2023, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, το οποίο μάλιστα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για drone που άνηκε σε αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, το drone, που χρησιμοποιούνταν από Αμερικανούς στρατιώτες κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, εντοπίστηκε από έναν περαστικό στην περιοχή Trzebien, στη νότια Πολωνία, ο οποίος άμεσα κάλεσε τις αρχές προκειμένου να αναφέρει το απρόσμενο περιστατικό.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τον έλεγχο και στη συνέχεια την επαφή με το drone την ώρα εκπαιδευτικής άσκησης, το οποίο τελικώς συνετρίβη σε δασική περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά το πολωνικό Υπουργείο Άμυνας, που απάντησε σε ερώτηση που έθεσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό ότι κανένας δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν υπήρξαν ζημιές από την συντριβή του droone, το οποίο τελικά περισυνέλεξαν οι αμερικανικές δυνάμεις.