Συντήρηση ελικοπτέρων: ο καθένας το μαγαζάκι του!

Η αποθέωση της ασυννενοησίας που τελικά κοστίζει πολλά στον Έλληνα φορολογούμενο αποκαλύπτεται μέσα από απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Γιάννη Πανούση, Ασημίνας Ξηροτύρη, Μαρίας Γιαννακάκη και Δημήτρη Αναγνωστάκη αναφορικά με την δημιουργία Ενιαίου Συντονιστικού Φορέα για τα πτητικά μέσα κοινής ωφελείας και τις διαδικασίες προμήθειας ελικοπτέρων και ανταλλακτικών για τις ανάγκες του Ελληνικού Κράτους.

Οι απαντήσεις των Υπουργείων αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή ασυνεννοησία.

  1. Αποτελεσματικότερη διαχείριση των δημοσίων συμβάσεων
  2. Μείωση του κόστους προμηθειών
  3. Βελτιστοποίηση της ποιότητας των αγαθών και υπηρεσιών μέσω της συγκέντρωσης των διαδικασιών, της αξιοποίησης εμπειρότερου προσωπικού και της χρήσης τυποποιημένων τεχνικών προτύπων».
 
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ:

Από όλα αυτά προκύπτει ότι: Για το Υπουργείο Οικονομικών ο προτεινόμενος φορέας υπάρχει, για το Υπουργείο Ανάπτυξης καλό είναι να δημιουργηθεί όπως και για το Υπουργείο Ναυτιλίας για το δε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί να υπάρξει λόγω της ανομοιογένειας των αποστολών!

Προφανώς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνωρίζει προμηθευτές, εργοστάσια δηλαδή, που εξειδικεύονται το κάθε ένα ξεχωριστά στην κάθε αποστολή που προβλέπεται για τους διάφορους φορείς του Ελληνικού Κράτους. Εμείς προτείνουμε να συγκεντρωθούν όλες οι ανάγκες για ανταλλακτικά και μέσα προκειμένου να προκηρυχθούν ανάλογα με τις ανάγκες μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ώστε να επιτευχθούν μεγαλύτερες εκπτώσεις. Θεωρούμε ότι ο συντονισμός των πτητικών μέσων μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω ενός φορέα, το οποίο θα μεριμνά ώστε κάθε φορά να είναι σε διάθεση κατάλληλο πτητικό μέσο για την όποια ανάγκη δημιουργείται. Ο Υπουργός θεωρεί ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνεργειών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων κάθε φορά. Προφανώς έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα διευκρινίζοντας ακόμα περισσότερο την πρότασή μας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς φαίνεται ότι οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν του διοχέτευσαν πληροφορίες προκειμένου να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς προμήθειας πτητικών μέσων και ανταλλακτικών το οποίο κατά τη γνώμη μας δημιουργεί άνευ ουσιαστικού λόγου επιπρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι σκοπευτές από τον ουρανό! ΒΙΝΤΕΟ

Το «χρυσό σέρβις» του Super Puma θα «κόψει» κεφάλια! Τι γίνεται με το «ξενιτεμένο» ελικόπτερο

BINTEO: Τα ελληνικά NH 90 που να είναι; Η Eurocopter παραδίδει παντού εκτός από Ελλάδα;

Ελικόπτερα Πολεμικού Ναυτικού. Το μακρύ χέρι του Στόλου. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ