Συμφωνία ΕΑΣ με την Αμερικανική ΑΤΚ

Σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 και ώρα 17.00 θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τελετή υπογραφής Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της αμερικανικής εταιρείας ΑΤΚ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φώφης Γεννηματά.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο (κάντε κλικ εδω για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο) πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που σε βάθος 5ετιας, όπως προβλέπεται, μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκ ευρώ, σύμφωνα με στέλεχος των ΕΑΣ. Η προοπτική του εν λόγω συμβολαίου κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ήταν ένα μεγάλο ατού και η κ. Φώφη Γεννηματά ζήτησε και πήρε η ίδια εγγυήσεις από την αμερικανική πλευρά ότι όντως υπάρχει ενδιαφέρον.
Η σύμβαση αφορά, πάντα με πληροφορίες εγκύρων πηγών, αφορά συνολικά την προμήθεια 2.000.000 βλημάτων 40L60 και η υλοποίηση της θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 5 ως 7 ετών. Η σύμβαση συνδέεται με την αμερικανική ΑΤΚ και το ποσοστό συμμετοχής των ΕΑΣ στην παραγωγή των πυρομαχικών ανέρχεται από 70- 85%. Η αμερικανική εταιρία έχει ήδη διασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Έλληνες κατασκευαστές αμυντικού υλικού «χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου»

Η τρόϊκα απαιτεί κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας με «ξαφνικό θάνατο»

Αντισταθμιστικά ωφελήματα: Τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων κατασκευαστών και ΥΠΕΘΑ