Super Tucano: Η Παραγουάη προμηθεύεται έξι μαχητικά αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης

Η Παραγουάη θα ενισχύσει σημαντικά τις αεροπορικές της δυνάμεις, καθώς στο περιθώριο της Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Farnborough, που διεξήχθη πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, «έκλεισε» συμφωνία με την εταιρεία Embraer για την προμήθεια έξι μαχητικών αεροσκαφών τύπου A-29 Super Tucano, που θα εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

«Είμαστε σίγουροι ότι το A-29 Super Tucano ανταποκρίνεται στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες του Πολεμικής Αεροπορίας της Παραγουάης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Embraer, χωρίς να αποκαλύψει τη συνολικό κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος, αλλά έγινε γνωστό ότι οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν το 2025.

Εκτός από την αγορά των μονοκινητήριων μαχητικών αεροσκαφών, στη σύμβαση περιλαμβάνεται η παροχή εξοπλισμών, ανταλλακτικών, εξαρτημάτων και υπηρεσίες για την εν συνεχεία υλικοτεχνική υποστήριξη των Super Tucano, που θεωρούνται από τα καλύτερα αεροσκάφη της κατηγορίας του.

Διαθέτουν δύο πολυβόλα τύπου M3P (0.50 BMG) και έχουν την ικανότητα να φέρουν σημαντικό ωφέλιμο φορτίο, όπως βόμβες γενικής χρήσης αλλά και κατευθυνόμενα πυρομαχικά όταν είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθοδήγησης. Η Παραγουάη φαίνεται ότι επέλεξε τα συγκεκριμένα αεροσκάφη λόγω του κόστους, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αποστολές, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα.

Με πληροφορίες από: Embraer