Sukhoi Su-57: Η Ρωσία αποκαλύπτει και διαφημίζει τα νέα μαχητικά της [pic]

Το μαχητικό Sukhoi Su-57 E και το στρατιωτικό αεροσκάφος Il-112VE θα είναι τα κύρια εκθέματα του στρατιωτικού τμήματος της ρωσικής έκθεσης στη αεροπορική επίδειξη που θα γίνει σύντομα.

Η Ρωσία θα παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις του αεροσκάφους 5ης γενιάς Sukhoi-57 και του στρατιωτικού αεροσκάφους Il-112V στη διεθνή αεροπορική επίδειξη MAKS-2019, ανέφερε η κατασκευαστική εταιρεία Rosoboronexport με δήλωσή του εκπροσώπου της την Παρασκευή.

«Ο μαχητής Sukhoi-57 Ε και το στρατιωτικό αεροσκάφος Il-112VE  θα είναι τα κύρια εκθέματα του στρατιωτικού τμήματος της ρωσικής στρατιωτικής έκθεσης MAKS-2019» αναφέρει η δήλωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μίχεγιεφ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι και τα δύο αεροπλάνα θα προκαλέσουν τεράστιο ενδιαφέρον στην αεροπορική επίδειξη MAKS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής στρατιωτικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, σημείωσε ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 40 νέα εκθέματα. «Αυτή τη χρονιά, η έκθεση της Rostec περιλαμβάνει πάνω από 250 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 αντικειμένων που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο MAKS: αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, οπλικά συστήματα και εξοπλισμός αεροδρομίων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Τα Sukhoi-57 και τα Il-112VE

Το πρωτοποριακό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 της Ρωσίας, που ενσωματώνει τις λειτουργίες των μαχητικών αεροσκαφών F-22 και F-35 των ΗΠΑ, ξεπερνάει τις επιδόσεις τους, ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού αλλά και διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sukhoi, Mikhail Strelets σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Το μαχητικό αεροσκάφος είναι ικανό να εκτελεί αποτελεσματικά αποστολές για να καταστρέψει τόσο τους στόχους στον αέρα όσο και στο έδαφος σε σύγκριση με τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που επικεντρώνονται μόνο σε συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολές, είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, το ελαφρύ στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς Il-112VE είναι η επόμενη γενιά του αεροσκάφους Il-112V που αναπτύχθηκε για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και προορίζεται για τη μεταφορά φορτίων, οχημάτων, πυρομαχικών και προσωπικού. Το αεροπλάνο διαθέτει ευέλικτες επιλογές απασχόλησης, διευρυμένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου, και δυνατότητα λειτουργίας παντός καιρού.

Πηγή: TASS